persoonlijk advies?
Bel ons: 06-13 25 99 56

Haven stadswandeling Dordrecht

Haven stadswandeling Dordrecht

De historische haven van Dordrecht en haar geschiedenis ontdekken? De haven en scheepvaart hebben Dordrecht in de middeleeuwen tot één van de belangrijkste Hollandse steden gemaakt. Toen Dordrecht in de 13e stapelrecht kreeg luidde dit de gouden eeuw van Dordrecht in.

Voor de gidsen van Dordtse Tours is geschiedenis iets levends. Vol trots vertellen zij u over wat het stapelrecht nu precies inhield en dat andere Hollandse steden furieus waren over deze rechten en alles deden om het te ontlopen. Met plezier laten zij u zelf ontdekken dat het eigenlijk bijzonder is dat een relatief kleine stad als Dordrecht zo een grote haven heeft.

Onze Dordtse gidsen nemen u graag mee op verkenningstocht; u verkent het havengebied. U ziet hoe de rijke wijnhandelen hun pakhuizen hadden aan de Wijnstraat en Wijnhaven, kunt zelf gadeslaan hoe eb en vloed werkt en vanaf het uitkijkpunt bij de Groothoofdspoort zult u pas echt begrijpen waarom Holllandse luchten zo wereldberoemd zijn. Ook het heden komt aan bod want tegenwoordig is de Dordtse haven onderdeel van de haven van Rotterdam en daarmee is Dordrecht de meest landinwaarts gelegen zeehaven van Nederland.

De haven rondeiding is bij uitstek geschikt voor wie zich wil laten imponeren door de rol van het water en scheepvaart in het bepalen van de welvaaart van deze Oudhollandse stad. Zowel voor de beginner als voor de expert hebben onze gidsen meeslepende verhalen over het havenverleden van Dordt in hun repertoire.

Na 2 uur voelt u zich Dordrecht expert. Wij kunnen uw stadswandeling ook verzorgen in het Engels, Duits en Frans.

  • Tijdsduur: 2 uur
  • Prijs: € € 14,50 per persoon excl. BTW (minimaal zes personen)
  • Tijdstip: Elke gewenst tijdstip
  • Startpunt: Vanaf elke gewenste locatie in het centrum

Bent u met minder dan 6 deelnemers? Als u bereid bent voor het minimale aantal te betalen, kunt u ook gewoon voor minder personen boeken

V.a. €14,50 p.p. excl. btw vanaf 6 personen 2 uur

Vrijblijvende offerte Aanvragen


2 Drankjes voor- of achteraf (€5,50 p.p.)Koffie en gebak (€6,5 p.p.)Lunch (vanaf €13 p.p.)Borrel (€7 p.p.)Diner (vanaf €27,50 p.p.)


Heeft u haast? Bel ons: 06-13 25 99 56

Hier kunt uzelf een beoordeling van onze tours achterlaten

Name
Email
Review Title
Rating
Review Content

Contact